Baanbrekers

Baanbrekers

Geef je ruimte aan Baanbrekers, dan geef je ruimte aan vernieuwing. De kunst is om de Baanbrekers binnen je organisatie te vinden en ze te verbinden aan de uitdagingen waar je voor staat. Downsideup helpt hierbij, zodat veranderingen sneller kunnen gaan.

Wij ontwikkelden het baanbrekers-perspectief, een methode die structuur geeft aan verandering en innovatie. Want is dat wel te organiseren? Soms lijkt vernieuwing van toeval aan elkaar te hangen. Mensen die elkaar wel of niet ontmoeten, mogelijkheden die al dan niet bij elkaar komen, samenwerkingen die wel of niet tot stand komen. Wij ontwikkelden een methode om dat toeval te organiseren.

Vinden & Verbinden

Baanbrekers zijn mensen die -ondanks alle belangen, gewoontes, regels en risico’s- ruimte maken om samen met anderen buitengewone dingen te doen. Door je doel scherp te formuleren en je vervolgens te richten op ‘met wie’ in plaats van op ‘hoe’, maak je ruimte voor beweging. Geen plannen maken en dan draagvlak zoeken, maar plannen maken voor hoe je de juiste mensen verbindt aan je gewenste beweging. En wat blijkt? Dan ontdek je vanzelf het ‘hoe’, en draagvlak zoeken hoef je niet meer te doen: je hebt het immers samen gemaakt. Het is dan wel de kunst de juiste baanbrekers te vinden én te verbinden aan de uitdagingen van het moment. Lees hier ons artikel over het herkennen van de baanbrekers binnen jouw organisatie, en lees hier hoe je organisatieontwikkeling versnelt door ze te verbinden aan de uitdagingen van het moment.

Samen vinden we baanbrekers & verbinden ze aan jullie uitdagingen

Hoe? Bijvoorbeeld met onze Baanbrekers Scan, waarmee we jullie mogelijkheden en sterke punten in kaart brengen om jullie baanbrekers effectief te vinden en te verbinden aan actuele uitdagingen.

Versterken & Vertrouwen

Een baanbreker is verbonden met de doelen van de organisatie, weet waar hij heen wil, is in staat ervoor te zorgen dat dit gerealiseerd wordt en doet dit in samenwerking met zijn collega’s. Dat is best veel gevraagd. Lang niet iedereen is dan ook een baanbreker. En ook diehard baanbrekers kunnen hun werk niet doen zonder support & vertrouwen van hun omgeving. Baanbrekerschap wordt versterkt in een relevante context: stel baanbrekers voor serieuze uitdagingen, ongeacht hun leeftijd, positie of functieprofiel en wees verrast over de resultaten die ze leveren. Versterk Baanbrekers door bij ze aan te sluiten. Geef ze het vertrouwen dat ze nodig hebben. Luister en kom in actie als jij het antwoord bent op hun vraag. Faciliteer verbinding. Monitor voortgang op een inspirerende manier. Vier gemaakte fouten en de vooruitgang die eruit voortkomt.

Wij versterken baanbrekers & baanbrekend werken binnen organisaties.

Hoe? Onze Baanbrekers Canvas-sessies zijn een effectieve kick-start voor Baanbrekers met een missie of  voor leidinggevenden en HRM’ers die Baanbrekend werken willen versterken binnen hun organisatie.

Onze werkwijze

Downsideup werkt in alle lagen van de organisatie. Zonder vaste aanpak, want elke situatie is uniek. Wat wel vaststaat? We werken met passie vanuit onze visie op mens & verandering. Altijd krijg je onze volledige aandacht, ongezouten mening, betrokkenheid en een opgetrokken wenkbrauw op zijn tijd. Oh ja, én een verrassend en goed doortimmerd programma dat beweging creëert, gebaseerd op ons Baanbrekers-perspectief. Hieronder een aantal representatieve voorbeelden van wat je kunt verwachten.

    Contact