Hoe relevant is talent?

Hoe relevant is talent?

Talent anno nu leeft op van relevantie: wat beteken ik binnen het grotere geheel? We stellen je daarom de vraag: hoe relevant is het talent binnen jouw organisatie? Werken ze aan de dingen die ertoe doen?

Deze clip ging viral de afgelopen maanden. ‘Apparently, millennials are tough to manage’, zegt Simon Sinek over het aanstormende nieuwe talent. En hij wijst organisaties aan om hierin hun verantwoordelijkheid te nemen door ‘good leadership’ te tonen. Laat talent zien hoe ze impact kunnen maken, en dat dit nu geen hapsnap scoren vergt, maar langdurig hard werken.

Dat Sinek een gevoelig punt raakt blijkt wel uit het viral gaan van zijn clip. Maar heeft hij ook gelijk? ‘This is just the latest in a cycle of older generations criticizing younger generations’, zegt ‘just another entitled angry millennial’ Hasan Piker.

Herken je jouw organisatie hierin? 
1. Werkt het talent in jouw organisatie aan de grote, relevante uitdagingen van dit moment? Weten ze dat ook? En hebben ze daarvoor toegang tot strategische bepalers? In hoeverre maken ze daar actief gebruik van?

2. Zijn de trainingen en traineeships voor talent in je organisatie actieprogramma’s die direct bijdragen aan de organisatie i.p.v. enkel ‘droog te oefenen’?

3. En slagen jullie erin om talent serieus te nemen door hen niet alleen kansen en privileges te geven, maar ook de verantwoordelijkheid om daarmee waarde te creëren voor de rest van de organisatie? Worden ze daarop actief aangesproken? Relevantie gaat per definitie gepaard met verantwoordelijkheid.

 

Reactie plaatsen