Had je er nou maar naar gehandeld...

Had je er nou maar naar gehandeld...

‘Ja, maar door het werk wat we al gedaan hebben niet mee te nemen in deze discussie, blijven we in rondjes draaien! Het is al jaren hetzelfde hier. We worden niet concreet, en bouwen niet verder op werk dat al gedaan is. Zo wordt het nooit wat’.

De gemoederen beginnen wat hoger op te lopen. Onderwerp van gesprek: ‘volgens welke visie willen we (samen)werken’. Daarover was al eerder een stuk geschreven. Niet iedereen was het daarmee eens, dus werd er nog een stuk geschreven. Toen kwam er een nieuwe directeur en die wilde beide stukken niet gebruiken in het traject naar de nieuwe samenwerking. En daar heeft eigenlijk de hele groep een mening over: dat vinden ze zonde.

Ze mopperen erover, maar hebben de stukken niet bij zich. En dat terwijl ze van diezelfde directeur carte blanche kregen. Ze mogen zélf bepalen hoe ze willen samenwerken. Ze kregen er zelfs externe procesbegeleiding bij en de belofte dat hij hun voorstel zou implementeren, mits ze het met elkaar eens zouden worden.

En toch, toch laten ze zich leiden door het idee dat de stukken die ze al schreven, niet op tafel mogen. Wonderlijk, eigenlijk. En ook heel herkenbaar. Hoe vaak neem je geen beslissingen op basis van beperkingen die je jezelf oplegt, omdat je dénkt dat het niet kan? Je gaat niet op sabbatical, want dat laten ze toch nooit toe.  Je spreekt je niet uit in het teamoverleg, want het is niet jouw taak om het groepsproces bespreekbaar te maken. Je houdt je mond over jouw innovatieve idee, want daar zal toch wel geen potje voor zijn.

En dan blijkt ineens dat je collega op sabbatical gaat, dat je leidinggevende ervan baalt dat je je frustratie over het teamoverleg nooit deelt en dat er al die jaren een dikke innovatiepot bleek te zijn. Die ruimte was er dus tóch! Had je er nou maar naar gehandeld…

De mannen uit mijn voorbeeld hierboven besloten om die visiestukken tijdens hun volgende overleg gewoon op tafel te leggen en er hun eigen versie van te maken. Problem solved.

Reactie plaatsen