Over ons

Over ons

#

Wakker

We maken mensen en organisaties wakker. Dat doen we met onze leer- en veranderingstrajecten: ervaringsgericht, gedurfd en oprecht. De ene keer zijn we dagvoorzitter of coach, dan weer maken we een meerjarige verander- of opleidingsprogramma. Inmiddels ontwikkelden we al meer dan honderd programma’s. Nog lang niet moe.
#

Netwerk

Downsideup werkt als hecht netwerk van zelfstandige professionals: allemaal mensen die hun sporen hebben verdiend en die zich óók willen inzetten om mensen en organisaties wakker te maken. Zo kunnen wij van waarde zijn voor kleine en middelgrote partijen en projecten, maar ook de omvangrijkere opdrachten doen die voorheen waren voorbehouden aan grote (opleidings)instituten.

#

Een bak aan ervaring

Toen we downsideup startten -inmiddels ruim tien jaar geleden- waren we piepjong en greep de economische crisis volop om zich heen. Daarmee zijn we een agency van deze tijd, die op een frisse manier wil werken aan oplossingen voor deze tijd. We hebben het geluk gehad dat we hieraan in korte tijd met honderden organisaties en tienduizenden mensen mochten werken, waardoor we inmiddels kunnen steunen op een bak aan ervaring.

#

We houden van uitdagingen!

We zijn niet zo goed in een vrijblijvende vergadertraining hier en een presentatietraining daar. We zijn op ons best op plekken waar het echt spannend wordt. Waar een kleine of een grote revolutie nodig is om door te kunnen. Dan zijn we op ons best om samen oplossingen te verzinnen die werken.

Trainingen

Mensen

Veranderprogramma's

Ons kernteam

We werken als netwerkorganisatie van zelfstandig ondernemers met een klein kernteam en een flexibele schil van gedreven professionals met wie we vaak al jaren samenwerken.

Eefje Rondeel
Eefje Rondeel
Eefje gelooft dat iedereen kan groeien en wordt er blij van daaraan bij te mogen dragen. Ze is zelfstandig trainer en docent, en deelt graag haar kennis over menselijk gedrag. Ze is gepromoveerd aan de Radboud Universiteit en studeerde psychologie in Maastricht en Nijmegen. Voor downsideup geeft ze training. Ze is gek op haar ondernemende peuter, haar racefiets, en op lange sluitertijden en diafragma’s (dat laatste het liefst tijdens een fotografie expeditie naar gure oorden zoals IJsland).
Simon Douw
Simon Douw
Simon gelooft dat ieder mens en iedere organisatie de vrijheid heeft om het heft in eigen hand te nemen. In 2010 richtte hij daarom downsideup op om mensen en organisaties wakker te maken. Wakker voor wat er écht speelt en wakker voor nieuwe mogelijkheden. Hij begeleidt directies en talenten in hoe ze sturing kunnen geven aan verandering en ontwerpt leerstrategieën voor de toekomst. Persoonlijke noot: Elke twee jaar gaat hij op expeditie naar de noordpoolcirkel. Simon werkt aan zijn vierde boek, over de dood en andere dingen waar hij blij van wordt.
Laurens van der Vuurst
Laurens van der Vuurst
Laurens is gespecialiseerd in interpersoonlijke communicatie, praktische psychologie, sociale vaardigheden en teamprocessen in academische organisaties. Jaarlijks traint hij honderden medezeggenschappers en promovendi. In alles wat hij doet combineert hij goed contact met provocatie en humor. Bij downsideup is hij trainer en coach. Hij jaagt downsideup academy voor studententrainingen aan, en downsideup scholars voor trainingen voor de academic community. Persoonlijke noot: Laurens wordt blij van filmmuziek, een goed bordspel en bastognekoeken.
Joanneke Krämer
Joanneke Krämer
Joanneke denkt in mogelijkheden: obstakels zijn uitdagingen waarvoor altijd wel een oplossing is. Ze ontwikkelt en begeleidt veranderprogramma's voor individuen en organisaties en houdt ervan de dingen nét even anders te aan te pakken. Joanneke is opgeleid als onderwijskundige en verbreedde haar expertise tot projectleider, trainer en coach. Bij downsideup is ze aanjager van de Baanbrekers-programma's. Persoonlijke noot: Joanneke is zeevrouw. Ze werkt parttime als stuurman op een tweemaster en zeilt in haar vrije tijd graag op haar eigen Van de Stadt Vita.
Leonie Koomen
Leonie Koomen
Bij downsideup ondersteunt Leonie vanuit haar eigen onderneming de trainers en coaches op het gebied van financiën, logistiek en planning, zodat ze zo optimaal mogelijk hun werk kunnen doen. Ze is een rasoptimist en haar manier van leven is altijd vooruit te gaan – want stilstand is achteruitgang. Het mooist is om dit ook voor anderen te faciliteren. Persoonlijk noot: Leonie is een duikfanaat.
Hugo van der Spek
Hugo van der Spek
Hugo is een crowdfunding growth hacker gespecialiseerd in het aanjagen van communities. Bij Peerby bouwde hij als Marketing Manager mee aan 's werelds grootste community van buren die samen spullen delen. Nu werkt hij als zelfstandige onder de vlag van downsideup. Hugo weet aannames en businessmodellen snel en wendbaar te testen én de crowd achter een gezamenlijk missie te scharen. Zo verbindt hij communities duurzaam aan organisaties. Persoonlijke noot: Hugo ontwikkelt het kinderzwemvest van de toekomst en is gek van zijn gezin, wielrennen en Rotterdam.
Imre Végh
Imre Végh
Als teamcoach en communicatietrainer geniet Imre inmiddels twaalf jaar van persoonlijke groei, zingeving en messcherpe communicatie. Op energieke wijze haalt hij het beste in mensen boven. Hij houdt ervan argumenten te testen en aannames stevig onder de loep te nemen. Als idealist in hart en nieren zet hij zijn kritische houding graag in voor een betere wereld.  Scherp als het moet, met humor als het kan. Persoonlijke noot: Imre heeft een passie voor ruimtevaart, schaken en botanische tuinen en hij kan niet wachten om zijn peuterzoontje hier alles over te vertellen.
Renske van Geffen
Renske van Geffen
Renske is er van overtuigd dat leren en samenwerken de mooiste dingen zijn die mensen kunnen doen. Zij geeft les, traint, onderzoekt en schrijft beleid in organisaties die meestal iets met onderwijs te maken hebben. Ze is bijna klaar met promoveren aan de Universiteit van Amsterdam en heeft Personeelwetenschappen gestudeerd in Tilburg. Voor Downsideup geeft ze training. Verder doet ze aan beeldhouwen, bordspellen, borduren en andere dingen met een B.
    We zijn een CRKBO-geregistreerde instelling. Dat houdt in dat we voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Daarnaast zijn veel van onze docenten gecertificeerd in hun vakgebied. Zo is Laurens gecertificeerd provocatief coach en Joanneke erkend StiR-coach. Zie je wel, wij houden ons ook heus wel aan regels. En als het echt moet kunnen we ook wel eens een protocol volgen.

    Contact