Baanbrekers

Voor Baanbrekers

Als Baanbreker loop je soms tegen grenzen aan. En als leidinggevende zou je soms meer ondersteuning willen bieden aan die enthousiaste veranderaar in je team. Regelmatig werken we daarom op individuele basis met Baanbrekers. We ontwikkelden er een speciaal traject voor, en leveren ook maatwerk.

Nieuw: Baanbrekers Boost

Dit individuele coachingstraject is geschikt voor initiatiefrijke professionals die beweging willen creëren en op zoek zijn naar manieren om dit beter, sneller en prettiger te doen. Onze resultaatgerichte coaching op basis van het Baanbrekers Canvas biedt deze kans. In zes maanden creëer je de beweging die jouw organisatie nodig heeft én versterk je je eigen kwaliteiten als Baanbreker.

Lees hier meer over programma en kosten van de Baanbrekers Boost.

Jim Kuijer, teamleader @ IQU: “Joanneke van downsideup heeft mij de juiste instrumenten gegeven om mijn gedragspatroon te doorbreken. Hierdoor ben ik een betere collega en manager geworden, en kan ik effectiever mijn doelen bereiken. Het proces ging vrijwel vanzelf – zodra ik positieve verandering merkte bij mezelf, stimuleerde dat mij om deze nieuwe technieken als nieuwe standaard te hanteren. Nu zijn ze een vast patroon.

Individuele coaching voor organisatieontwikkeling

Coaching vanuit downsideup betekent werken aan de eigen professionele ontwikkeling, gekoppeld aan de uitdagingen op het werk. Al tijdens het traject experimenteer je met een nieuwe aanpak, zodat je sneller leert én beter presteert.

Zo coachten we vijf teamleiders van één organisatie die wilden groeien in hun rol. In zes gesprekken van een uur werkte iedere teamleider aan een eigen leerdoel, met na iedere sessie een opdracht aan zichzelf: hun collega feedback geven, hun medewerkers op een andere manier om input vragen of hun tijd beter verdelen tussen werk en privé. Met de coaching als duwtje in de rug experimenteerden ze met nieuw gedrag. Ook bij de teamleden was een duidelijke verandering merkbaar – zeker na de teamcoaching die volgde op de individuele gesprekken. Met elkaar zetten ze de schouders onder hun gezamenlijke opdracht, ze zochten verbinding, vroegen hulp en versterkten elkaar.

Workshop Baanbrekers Canvas

This Workshop Trailblazing Canvas is also available in English

Jouw uitdaging staat centraal. Je analyseert hoe je de door jou gewenste beweging kunt versnellen, op basis van het Baanbrekers Canvas. In drie uur een krachtige (door)start van ambities in werk of privé, een mooi begin van een nieuw jaar voor de Baanbrekers binnen een organisatie, of een originele manier om met vrienden eens wat dieper in jullie ambities te duiken. Vanaf acht personen.

We verzorgden deze workshop bijvoorbeeld als verjaardagscadeau van een net-veertigjarige aan al haar vriendinnen. Iedereen formuleerde welke beweging ze in 2017 in gang wilde zetten en maakte een concreet plan. Sterke kanten en kansen werden in kaart gebracht, net als strategieën voor het omgaan met tegenslag. En ook in zakelijke context levert deze workshop keer op keer inspiratie & beweging.

Lees hier meer over programma en kosten van deze workshop.

Marlies Willemen, opleidingsmanager ROC Amsterdam: “Het Baanbrekers Canvas biedt de gelegenheid om een taai vraagstuk helemaal te doorgronden. Het leverde mij het inzicht op dat wanneer ik het eigenaarschap in mijn team wil vergroten, ik zelf ander leiderschap zal moeten laten zien.”


Boek: Baanbreker!

Het boek Baanbreker! is geschreven door downsideup-oprichter Simon Douw en collega-vernieuwer Rutger Slump. Het stond meer dan honderd dagen in de Managementboek Top 100.

Zoek je ruimte voor venieuwing, maar loop je aan tegen de grenzen van je collega’s, functie, taakomschrijving, organisatie(cultuur) of leidinggevende?

Met dit boek geven we je een praktisch en zelfrelativerend inzicht in de menselijke kant van innoveren. Het maakt je bekend met de spanningen, dilemma’s en belemmerende patronen die je tegenkomt als je buitengewone dingen wilt doen. Én het leert je hoe je effectief ruimte maakt voor innovatie. Benieuwd? Bestellen kan hier.

    Contact